Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zadrželi dealera

Policisté ze čtyřkové „Oháesky“ zastavili dealera, který převážel více než 70 gramů pervitinu. Navíc se prokázal padělanými doklady, řídil pod vlivem drog a bez příslušného řidičského oprávnění. 

Policisté z OHS IV si v sobotu krátce před polednem povšimli v Sulické ulici v Praze 4 motocyklu, který se rozhodli zastavit. V době kontroly se řidič choval podezřele a nervózně. Policisté proto pojali podezření, že něco není v pořádku. To se jim záhy potvrdilo. Nejenže se vydával za jinou osobu a prokazoval se padělanými doklady, ale byl  i pod vlivem drog a nikdy nevlastnil řidičský průkaz. Navíc policisté při kontrole nalezli více než sedmdesát gramů pervitinu, větší obnos peněz, plynovou pistoli a několik odcizených dokladů totožnosti.

Podezřelý muž, který po celou dobu odmítal policistům sdělit svou pravou identitu, byl převezen na policejní služebnu.  Až tam policistům sdělil své pravé jméno a také se přiznal, že se prokazoval doklady, které jsou padělané.

Dvaačtyřicetiletý, několikrát soudně trestaný, recidivista je v současné chvíli podezřelý ze spáchání trestných činů přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu a padělání a pozměnění veřejné listiny. Zajištěné drogy byly odeslány k expertíze a od jejich výsledků se bude odvíjet i trestní sazba, která podezřelému muži v případě odsouzení bude hrozit. Celá věc je vedena ve zkráceném přípravném řízení. Muž byl propuštěn na svobodu.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 13.8.2020

vytisknout  e-mailem