Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Vypátrali odcizené vozidlo

Kriminalisté vypátrali kradené vozidlo v hodnotě za více než jeden milion korun. Navíc ho řídil muž s platným zákazem řízení. 

Kriminalisté z osmého oddělení prvního policejního obvodu, kteří se zabývají odhalováním automobilové kriminality, vypátrali ve středu 19. února vozidlo značky Volvo v hodnotě přesahující částku jeden milion korun, které bylo odcizeno předchozí večer majiteli v pražském Suchdole.

Kriminalisté prošetřováním případu získali poznatky, podle kterých by se měl vůz pohybovat po Středních Čechách, s tím, že osoba, která ho používá, ho bude chtít obratem prodat.

Kolegové vozidlo i muže vypátrali a zadrželi na benzínové čerpací stanici v Buštěhradu. Následně na místě zjistili, že muž ještě před zadržením vozidlo „osázel“ cizími registračními značkami, které v ten den odcizil z jiného motorového vozidla. Následně s ním přijel na čerpací stanici, kde doplnil palivo a z místa chtěl ujet bez zaplacení. To se mu naštěstí nepovedlo.

Pro policisty to nebyl žádný nováček, již v minulosti byl opakovaně ve výkonu trestu odnětí svobody a to za majetkovou trestnou činnost.

Kriminalisté s osmatřicetiletým mužem zahájili trestní stíhaní pro podezření z trestných činů krádež, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě odsouzení mu hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi. V současné chvíli je muž stíhán vazebně.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 29.2.2020

vytisknout  e-mailem