Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Vydával se za policistu - AKTUALIZACE

Pátráme po očitých svědcích a dalších poškozených. 

Policisté z místního oddělení Jarov společně s kriminalisty z Prahy IV pátrají po svědcích, kteří se v pondělí dvacet minut před třináctou hodinou pohybovali u metra Želivského v Praze 3. Již ztotožněný, a v současné chvíli už zadržený, třicetiletý muž zastavil u vchodu do metra neznámou ženu, po které požadoval předložení jejího dokladu totožnosti. Navíc ji sdělil, že je příslušník Policie České republiky, a že pokud neuposlechne jeho výzev, zavolá další kolegy. Toho se žena zalekla a ihned mu ukázala svůj cestovní doklad. Vzhledem k těmto skutečnostem hledáme právě ji, jelikož tuto skutečnost doposud neoznámila a další očité svědky, kteří se v inkriminovanou dobu na místě nacházeli, aby se ozvali na linku 158. Jejich svědectví je pro nás velmi důležité. Tomuto jednání byla přítomna jiná žena, která vše pečlivě zadokumentovala a vše oznámila.

Kriminalisté se domnívají, že tohoto jednání se podezřelý nedopustil poprvé. Proto žádáme širokou veřejnost, pokud jste se s tímto mužem setkali a máte s ním stejnou zkušenost, neprodleně kontaktujte linku 158.

Celý případ policisté v současné chvíli prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu přisvojení pravomoci úřadu, za což pachateli v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 19.6.2020

Aktualizace - Díky medializaci se nám přihlásila jak poškozená, tak další svědkyně. Kriminalisté s devětadvacetiletým mužem zahájili trestní stíhání. Děkujeme všem, kteří pátrání věnovali pozornost.

por. Mgr. Violeta Siřišťová - 2.7.2020

vytisknout  e-mailem