Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Vozidlo v protisměru

Pražští policisté pátrají po očitých svědcích, kteří potkali černé vozidlo BMW, jedoucí v protisměru po 5.květnu ve směru do centra. 

V neděli krátce před půl třetí ráno vyjížděli pražští policisté k oznámení, že po 5. květnu ve směru do centra jede vozidlo BMW v protisměru. Policisté z oddělení hlídkové služby Prahy I.  podezřelé auto nalezli v parku Folimanka, ale bez řidiče. S největší pravděpodobností vozidlo nejprve sjelo po schodech a následně se zaseklo v mezipatře. Pár metrů dál stál muž, který kolegům tvrdil, že auto neřídil, avšak měl od něho u sebe klíče. Na ně muž upozornil policisty sám, tím, že odemykal a zamykal vozidlo a tím se spouštěl klakson. Policisté ho vyzvali k podrobení se testu na alkohol a drogy, oboje na místě odmítnul. Při prohlídce u něj v igelitovém pytlíčku nalezli více než 6 gramů kokainu. Osmatřicetiletý muž byl převezen na policejní služebnu pro podezření ze spáchání trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Celý případ policisté také v současné chvíli prověřují pro podezření ze spáchání trestných činů obecné ohrožení a poškození cizí věci. Kriminalisté na případu usilovně pracují, vyhodnocují kamerové záznamy, které jim pomůžou mimo jiné zjistit ujetou trasu vozidla. Zabývají se také otázkou, kdo vozidlo v inkriminovaný čas řídil. Velice by jim pomohlo, kdyby se očití svědci a ostatní účastníci silničního provozu ozvali na linku 158. Přivítali by také záznamy z palubních kamer automobilů.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 24. 11. 2020

Odkazy do noveho okna

foto z místa

foto z místa 

Detailní náhled

foto z místa

foto z místa 

Detailní náhled

foto z místa

foto z místa 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem