Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Vloupání do školky

Policisté zadrželi muže nedlouho poté, co se vloupal do mateřské školky. I když tam nebyl dlouho, zanechal po sobě velkou spoušť. 

Ze středy na čtvrtek 2. prosince si za svůj objekt zájmu vybral čtyřiadvacetiletý muž mateřskou školku v Praze 2. Skrytý ve tmě vytlačil násilím okno do zahrady, vlezl dovnitř a začal prohledávat místnosti v přízemí. Ve stejném duchu pokračoval i v prvním patře. Pohybu v uzavřené školce si všimla pozorná žena a celou událost ohlásila na linku 158. Během okamžiku se po stopách podezřelého, který uvnitř zanechal velkou spoušť, vydali policisté. Nalezli ho v jedné z místnosti, kde se muž ještě pokusil o útěk, i jeho vzdor při nasazování pout byl marný. Následně byl předveden na policejní služebnu pro podezření z trestného činu krádež.

Během ohledání místa činu nalezli policisté venku u plotu několik věcí, které si tam připravil. Odnést je už ale nestačil. Zadržený není žádným nováčkem v této trestné činnosti a v souvislosti s vloupáním do objektů byl letos již několikrát prověřován. Za krádež mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Jan Rybanský - 6. prosinec 2021

vytisknout  e-mailem