Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

V bance vyhrožoval výbušninou

Policie pátrá po neznámém pachateli, který vyhrožoval výbušninou v bance. K události došlo v pátek dne 9. prosince letošního roku. 

Krátce před šestnáctou hodinou vstoupil do pobočky peněžního ústavu na Vítězném náměstí v Praze 6 neznámý muž. Přistoupil k hotovostní přepážce, kde z igelitové tašky vytáhl balíček, o kterém tvrdil, že je v něm výbušnina. Z kapsy u bundy navíc vytáhl krátkou střelnou zbraň a chtěl peníze. Pokladní mu tak z obavy o svůj život vydala peněžní hotovost v řádu desítek tisíc korun. Hned poté pachatel pobočku opustil. Celá událost se naštěstí obešla bez střelby a zranění.
 
Případ v současné době vyšetřují pracovníci kriminální služby Obvodního ředitelství policie Praha I jako loupež. V této souvislosti pátrají po neznámém muži ve věku kolem 60 let, zavalitější, přibližně 175 – 185 cm vysoké postavy a tmavých, prošedivělých vlasů. Na sobě měl tmavší khaki zelenou látkovou bundu na zip s kapucí a kalhoty tmavší modré barvy. Na hlavě měl světlou baseballovou čepici a na očích větší dioptrické brýle s hrubými skly a světlými, možná průhlednými, obroučky. Pravděpodobně neměl horní přední zuby. Při prvním slovním kontaktu hovořil s ruským přízvukem, poté ale plynulou češtinou. Ozbrojen byl krátkou střelnou zbraní černé barvy. Pokud by byl dopaden a odsouzen, hrozí mu až 10 let odnětí svobody.
 
Jakékoliv informace k tomuto neznámému muži přijme policie na známé lince 158.
 
Kpt. Bc. Eva Stulíková 10.12.2011
Odkazy do noveho okna

Neznámý lupič

Neznámý lupič 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem