Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Únos dítěte - odvoláno

Policisté hledají otce, který unesl své dítě. 

Policisté od dnešní noci pátrají po devětačtyřicetiletém mužia jeho čtyřleté dceři. Muž je otcem dítěte, přičemž dítě bylo obvodním soudem pro Prahu 3 svěřeno do péče matky. Té podezřelý včera okolo 17. hodiny v místě bydliště na Vinohradech dceru násilím odebral a z místa odjel vozidlem značky Škoda neznámo kam. Podezřelý byl vyhlášen do celostátního pátrání s tím, že je na něj vydán předchozí souhlas se zadržením pro podezření ze spáchání trestného činu únos dítěte a osoby stižené duševní poruchou.

Popis dítěte: výška 105 cm, hubená postava, světlehnědé vlasy v délce do půli zad a hnědé oči. Naposledy byla oblečená do modré zimní bundy, tmavých kalhot, na hlavě měla růžovou zimní čepici a okolo krku šálu. Na nohou měla zimní tmavě modré boty s růžovou ozdobou. Na předních zubech má viditelný kaz. V pravém uchu má náušnici z bílého kovu s medvídkem a v levém náušnici ze žlutého kovu ve tvaru kolečka s bílými kamínky.

Popis podezřelého: výška 178 cm, střední postava, vyholená hlava a modré oči. Naposledy byl oblečen do černé mikiny, černých kalhot a na hlavě měl černou kšiltovku.

Jestliže jste hledanou dvojici viděli, nebo víte, kde se nacházejí, kontaktujte linku 158.

por. Bc. Jan Daněk - 9. 11. 2018

Aktualizace – Hledaný muž byl i s dítětem vypátrán díky opatření, které kriminalisté v rámci pátrání provedli. Jelikož byl předpoklad, že by muž mohl chtít opustit Českou republiku a cestovat na Ukrajinu, provedli opatření na hranicích. Muže se díky tomu podařilo zadržet na polsko-ukrajinských hranicích.

Tímto děkujeme všem, kteří pátrání věnovali pozornost!

por. Bc. Jan Daněk – 9. 11. 2018

vytisknout  e-mailem