Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Trezor, pokladna a koleje.

Policisté pátrají po muži, který vzal trezor, pokusil se vzít pokladnu a pohyboval se v prostorách kolejí, kde došlo k vloupání. 

První případ se stal koncem loňského roku kolem páté hodiny ranní v hotelu v Křižíkově ulici v Praze 8. Neznámý vešel do hotelu a bez povšimnutí prošel jeho prostory až k recepci. Za recepčním pultem však nikoho nenašel, a tak se začal zajímat o to, co je na něm. Během chvilky objevil peněženku s finanční hotovostí a platebními kartami. Jeho pozornosti neunikl ani trezor s několika desítkami tisíc korun. Věci se muži pravděpodobně zalíbily natolik, že ani nesečkal na příchod recepční a i s lupem hotel opustil.

Druhý případ se odehrál v úterý 19. ledna tohoto roku kolem půl osmé večer v prodejně na Basilejském náměstí v Praze 3. „Zákazník“ vyčkal chvíle, kdy se zaměstnankyně pohybovala uvnitř obchodu mimo prodejní pult, a zpod něj se pak pokusil vzít pokladnu s několika tisíci korunami. To se mu však nepodařilo, neboť žena si jeho počínání všimla, a včas se vrátila. Mezi oběma posléze vznikl verbální konflikt, kdy se muž dušoval, že za pultem nebyl. Zaměstnankyně si však přehrála záznam z bezpečnostních kamer, na kterém bylo vidět mužovo chování. Tomu tak nezbylo nic jiného než z obchodu utéci.

Na kolejích vysoké školy v ulici Pod Lipami v Praze 3 se odehrál třetí případ. Neznámý pachatel tam ve středu 6. února za použití násilí otevřel vstupní dveře do vnitřních prostor a také do jednoho ze skladů. Ten následně prohledal a z nalezené bundy si vzal peněženku s doklady, platební kartou a mobilní telefon. Vše v celkové hodnotě přesahující dvacet pět tisíc korun. Pak prostory kolejí opustil. V souvislosti s tímto případem policisté pátrají po muži, kterého zaznamenaly bezpečnostní kamery uvnitř kolejí.

Totožný muž figuruje v prvním i v druhém popsaném případu jako podezřelý z trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což mu v případě odsouzení hrozí až dva roky odnětí svobody.

Pokud muže poznáváte, znáte jeho totožnost nebo víte, kde by se mohl zdržovat, neváhejte a kontaktujte linku tísňového volání 158.

por. Mgr. Jan Rybanský - 26. února 2019

Odkazy do noveho okna

foto koleje 1

foto koleje 1 

Detailní náhled

foto koleje 2

foto koleje 2 

Detailní náhled

foto koleje 3

foto koleje 3 

Detailní náhled

foto koleje 4

foto koleje 4 

Detailní náhled

foto koleje

foto koleje 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem