Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Surové napadení

Kriminalisté objasnili případ surového útoku na dva mladíky před diskotékou. 

Celý případ začal již v baru, kde byla společnost několika dívek a chlapců. Jedna z dívek se zřejmě zalíbila jinému návštěvníkovi klubu, který ji oslovil a chtěl se seznámit. Dívka z něj od začátku měla strach a muž byl neodbytný. Aby se ho zbavila, tak mu dala telefonní číslo, což ho zřejmě na chvilku uspokojilo a odešel.

Po skončení zábavy v klubu parta známých vyšla z podniku, kde se potkala s oním seznámení chtivým mužem. Možná frustrace z nepovedeného seznámení ho pak vedla k bezdůvodnému útoku na dva zmiňované mladíky, kteří se s dívkou celý večer bavili. Nebo to také mohl být vypitý alkohol, který měl muž v sobě. Každopádně agresor surově zaútočil pěstmi a kopy na poškozené, což mělo následky v podobě jejich zranění. Jeden z nich dokonce skončil na operaci v nemocnici se zlomenou čelistí.

Případ vzhledem k jeho povaze začali řešit kriminalisté z 1. oddělení čtvrtého policejního obvodu, kteří ve spolupráci s kolegou z oddělení vražd podezřelého zadrželi čtyři dny po útoku. S osmatřicetiletým mužem, který má bohatou trestní minulost následně zahájili trestní stíhání pro trestné činy těžké ublížení na zdraví, vydírání, ublížení na zdraví, nebezpečné vyhrožování a výtržnictví, za což hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Stíhání je vedeno vazebně a na konci dubna byl podán státnímu zastupitelství pro Prahu 4 návrh na podání obžaloby.

mjr. Jan Daněk – 9. 5. 2022

vytisknout  e-mailem