Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Silvestrovské oslavy

V souvislosti se silvestrovskými oslavami přijala Policie ČR příslušná bezpečnostní opatření, která budou provázet též určitá dopravní omezení.  

Bezpečnostní opatření v oblasti Václavského náměstí a Staroměstského náměstí
 
V souvislosti se silvestrovskými oslavami v centru města přijala pražská policie ve spolupráci s Městskou policií Praha a Dopravním podnikem hl. m. Prahy příslušné bezpečnostní opatření. Zapojeno do něj bude přibližně dvě stě policistů z pořádkové, dopravní i kriminální služby, kteří budou dohlížet na bezpečnost a dodržování veřejného pořádku v ulicích. V rámci opatření se policisté zaměří na odhalování majetkové trestné činnosti, zejména kapesních krádeží a krádeží prostých. Policisté budou též kontrolovat používání nedovolené pyrotechniky ze strany občanů.
 
V pondělí 31. prosince 2012 bude od 16 hodin pro veškerý automobilový provoz jako každý rok zcela uzavřena oblast Václavského náměstí v Praze 1. Již předem umístěné dopravní značení upozorní řidiče na zákaz zastavení. Uzavřeny budou všechny příjezdové komunikace k Václavskému náměstí a některé z nich budou pro výjezd vozidel zobousměrněny.
 
V souvislosti s těmito opatřeními policie upozorňuje všechny řidiče, aby do oblasti Václavského náměstí ani přilehlého okolí nejezdili vozidly, jelikož zde není žádná možnost parkování. Všem návštěvníkům města doporučujeme použít záchytná parkoviště na okrajích města a pro další přesun využít výhradně městské hromadné dopravy a to převážně metra.
 
Novoroční ohňostroj
 
Na Nový rok dne 1. 1. 2013 ve večerních hodinách proběhne v Praze slavnostní novoroční ohňostroj. Ten bude odpalován přímo ze zakotvené lodi na Vltavě v oblasti Jiráskova a Čechova mostu.
 
V této souvislosti přijala policie bezpečnostní opatření, na kterém bude velmi úzce spolupracovat s Městskou policií Praha. V době přípravy, produkce a ukončení ohňostroje, tedy přibližně od 17 do 20 hodin, bude v tomto úseku Vltavy přerušena lodní doprava. Vzhledem k tomu, že očekáváme velké množství diváků, může v případě potřeby dojít i k částečnému uzavření oblasti.
 
 
 
por. Bc. Eva Kropáčová     28.12.2012
 

vytisknout  e-mailem