Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Série vloupání objasněna

Kriminalisté třetího policejního obvodu objasnili sérii vloupání do domů a bytů. 

Kriminalisté třetího policejního obvodu z 8. oddělení obecné kriminality, kteří se zabývají vyšetřováním majetkové trestné činnosti, objasnili sérii vloupání do domů a bytů. Vloupání probíhala zejména v oblastech městských částí  Prahy 3,7, 8 a 9 v období od října minulého roku do března tohoto roku. Pachatel do objektů vnikal především rozbitím oken nebo vypáčením vstupních dveří. Uvnitř pak kradl skoro vše, co na místě našel. Jednalo se o šperky, hodinky, spotřební elektroniku nebo jízdní kola. V pěti případech na místě odcizil i klíčky od motorových vozidel, se kterými následně odjel a nějaký čas je užíval. Odcizené věci včetně aut pak za zlomek ceny prodal a utržené peníze utratil. Celková škoda, kterou při všech čtrnácti vloupáních způsobil, a to jak krádežemi, tak poškozením dveří či oken, byla vyčíslena na částku přesahující jeden a půl milionu korun.

Pachatel na místech činů zanechával celou řadu stop. Kriminalisté tak měli dostatek zajištěných důkazů a chybělo jediné, zjistit komu patří. To se z části povedlo i díky policistům Pohotovostní motorizované jednotky, kteří začátkem března ve Vrbenského ulici v Praze 7 zadrželi muže krátce potom, co provedl vloupání do jednoho z rodinných domů.

Při následných výsleších kriminalisté zjistili, že se jedná právě o toho muže, kterého v souvislosti s touto sérií hledají. Ten se totiž pod tíhou důkazů doznal k celkem čtrnácti vloupáním do rodinných domů, bytů a nebytových prostor.

Devětadvacetiletý muž, který byl v minulosti již vícekrát soudně trestaný je v současné době stíhán vazebně a to pro trestné činy krádež, poškození cizí věci, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Za tyto trestné činy mu v případě odsouzení hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi.

pprap. Mgr. Jan Rybanský – 17. března 2017

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem