Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Série loupežných přepadení objasněna

Cizinci, kteří od poloviny prosince přepadávali na území hlavního města Prahy benzínové čerpací stanice, jsou zadrženi. 

Pražští kriminalisté třetího a druhé policejního obvodu zadrželi v sobotu odpoledne dva podezřelé muže, kteří mají na svědomí od poloviny prosince šest loupežných přepadení. Jedná se o přepadení benzinových čerpacích stanic ve Strakonické, Radlické, Veselské a Malešické ulici. V rámci loupeže v Malešické ulici v Praze 3, se pokusili odcizit pod pohrůžkou zbraně jedno vozidlo, kdy se majitelka ubránila. Při druhém pokusu ve vedlejší ulici donutili vystoupit řidiče vozidla a odjeli z místa. https://www.policie.cz/clanek/loupezne-prepadeni-na-benzinove-cerpaci-stanici-106336.aspx

Zadržení proběhlo ve spolupráci se zásahovou jednotkou, protože bylo podezření, že muži mohou být ozbrojeni. Při domovní prohlídce byly nalezeny věci pocházející z trestné činnosti, zbraň, kterou používali při loupežných přepadení a dále taser, nože a slzotvorný prostředek.

Po zadržení oba cizinci ve věku pětatřicet a sedmatřicet let skončili na policejní služebně, kde se k loupežím přiznali. Detektivové s nimi zahájili trestní stíhání pro trestný čin loupež, za což jim v případě odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Oba muži byli v minulém roce na území České republiky několikrát řešeni za majetkovou trestnou činnost. Starší z dvojice byl už v minulosti odsouzen v Lotyšsku k jedenáctiletému trestu odnětí svobody za sérií loupeží. Oba podezřelí byli v době zadržení vyhlášeni v celostátním pátrání. Kriminalisté podali podnět na jejich vzetí do vazby a oba obvinění se v současné chvíli nachází v cele předběžného zadržení.

por. Mgr. Violeta Siřišťová - 12.1.2020

Odkazy do noveho okna

domovní prohlídka

domovní prohlídka 

Detailní náhled

domovní prohlídka

domovní prohlídka 

Detailní náhled

domovní prohlídka

domovní prohlídka 

Detailní náhled

domovní prohlídka

domovní prohlídka 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem