Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Série loupeží objasněna

Kriminalisté třetího policejního obvodu objasnili případ série šesti loupeží. 

Kriminalisté třetího policejního obvodu z druhého oddělení obecné kriminality v minulých dnech objasnili sérii šesti loupeží, které má na svědomí šestadvacetiletý muž. Ten podle zjištění detektivů v období od konce listopadu loňského roku do začátku února letošního roku přepadl tři herny, jeden hotel a jeden byt. V jednom případě se hernu připravoval přepadnout, ale to se mu nepodařilo a z místa utekl. Přepadení heren a hotelu probíhalo vždy podle stejného scénáře. Pachatel pod pohrůžkou pistole, kterou držel v ruce, požadoval po obsluze vydání peněz. Obsluha mu vždy v obavě o svůj život peníze v řádu tisíců vydala a pachatel z místa utekl.

V jednom případě se muž rozhodl získat peníze přepadením bytu v panelovém domě v Praze 8. Zazvonil na jeden z bytů, kdy nejprve předstíral, že nabízí k prodeji holicí strojek. Když nebyl úspěšný a žena, která mu otevřela, ho odmítla, vytáhl pistoli a požadoval po ní peníze. Přepadená začala volat o pomoc, čehož se lupič zalekl a dal se s nepořízenou na útěk.

Kriminalistům se podařilo vytipovat podezřelého muže, kterého následně zadrželi na ulici před domem, kde bydlel. Při následných výsleších se ke všem přepadením přiznal a jako motiv uvedl tíživou finanční situaci, jelikož má dluhy. Peníze, které loupežemi získal, použil na jejich splácení.

Zadržený a nyní již obviněný muž skončil na podnět kriminalistů ve vazbě. Stíhání je vedeno pro trestné činy loupež, za což v případě odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

Závěrem nutno zmínit, že při přepadeních nebyl nikdo zraněn, muž v minulosti nebyl nikdy soudně trestán a k přepadení používal plastovou maketu pistole, kterou koupil na tržišti.

por. Bc. Jan Daněk – 12. 3. 2017

vytisknout  e-mailem