Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

S nožem v ruce přepadl čerpací stanici

Kriminalisté zadrželi muže, který s nožem v ruce přepadl čerpací stanici v Praze 2. Z lupu se však dlouho neradoval, během několika hodin od přepadení skončil v „klepetech“. 

V úterý 2. listopadu v časných ranních hodinách přijali operátoři tísňové linky oznámení o přepadení čerpací stanice v Praze 2. Oznamovatelka a zaměstnankyně v jedné osobě s pláčem uvedla, že kolem půl třetí ráno přišel do provozovny neznámý muž, který ji s nožem v ruce ohrožoval a požadoval po ní vydání hotovosti a cigaret. Ona ze strachu o svůj život lupiči vyhověla a veškerou hotovost z pokladny vydala. Muž poté zmizel v parku Folimanka.

Případ si do své kompetence převzali kriminalisté druhého policejního obvodu, kteří jej začali prověřovat pro trestný čin loupež. V průběhu několika hodin zajistili stopy, provedli výslechy a vyhodnotili kamerové záznamy, na kterých bylo celé přepadení zaznamenáno. Zjištěné informace pak vedly ke konkrétní osobě, která nebyla kriminalistům neznámá, neboť tuto trestnou činnost již v minulosti měla na svědomí. Kriminalisté také zjistili, že dotyčný bydlí několik minut od místa přepadení. Následně se i potvrdilo, že tip byl správný, a jedná se skutečně o muže, který benzinku přepadl. Zadržení tak na sebe nenechalo dlouho čekat a proběhlo v ranních hodinách. Překvapený zadržený se z několika tisícovek a kuřiva radoval jen několik málo hodin. Na svůj další osud teď čeká ve vazbě. Za uvedený trestný čin mu v případě odsuzujícího rozsudku hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Jan Rybanský - 4. listopad 2021

vytisknout  e-mailem