Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Řídil, ač neměl

Policisté zadrželi řidiče, který před nimi ujížděl a následně se snažil i utéci, neboť měl zákaz řízení na několik let. 

V sobotu krátce před půlnocí policisté pohotovostní motorizované jednotky v rámci běžného výkonu služby chtěli zastavit a zkontrolovat řidiče automobilu v Mladoboleslavské ulici v Praze 9. Místo toho aby uposlechl výzev a vozidlo zastavil, zareagoval opačně, sešlápl plynový pedál a před policisty začal ujíždět. „Péjáci“ tak tmavý vůz pronásledovali až do několika kilometrů vzdálené Rokytnické ulice, kde najednou zastavil, otevřel dveře a dal se na útěk. Daleko se však nedostal, protože ho jeden z členů hlídky dostihl v jedné z tamních zahrad a za pomoci hmatů a chvatů zadržel.

Policisté následnou lustrací zjistili, že čtyřiatřicetiletý řidič má na dobu čtyř let vysloven zákaz řízení, který mu měl skončit až v roce 2019.  Z tohoto důvodu byl  předveden na policejní služebnu pro podezření ze spáchání trestného činu maření úředního rozhodnutí a vykázaní, za což mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Na záběru z kamery je vidět i druhý z mužů, který vystoupil z auta z místa spolujezdce. Oproti řidiči, jak je vidět z jeho gest, začal s policisty okamžitě spolupracovat. Nicméně i on byl po chvilce zadržen a předveden na služebnu. Policisté u něj totiž nalezli cizí platební kartu. Za trestný čin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku tak dvaačtyřicetiletému muži v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

pprap. Mgr. Jan Rybanský – 4. dubna 2017

vytisknout  e-mailem