Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Protiprávní jednání na shromáždění

Za své jednání se musí zodpovídat hajlující muž i dáma s řetízky na krku 

V souvislosti s řádně oznámeným shromážděním 25. dubna 2019 v horní části Václavského náměstí již kriminalisté vyhodnotili valnou část pořízené videodokumentace. Na základě těchto důkazů již předali případ 43letého muže, o kterém policie informovala prostřednictvím twitterového účtu @PolicieCZ, Obvodnímu státnímu zastupitelství v Praze 1 k vypracování návrhu na potrestání. Celá věc je tak řešena ve zkráceném přípravném řízení trestním pro podezření z přečinu projev sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka.

Dalším ze zjištěných možných protiprávních jednání je prezentace 46leté ženy, která na již zmíněném shromáždění viditelným způsobem nosila přívěsky se svastikou, tedy symboly nacistického Německa, čímž veřejně projevovala sympatie k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka. V tomto případě vyšetřovatelé již zahájili úkony trestního řízení, které s ohledem na další okolnosti bude probíhat standardním způsobem.

Vyhodnocování záznamů bude pokračovat i v dalších dnech a týdnech, proto v tuto chvíli nelze vyloučit, že za své jednání ponesou odpovědnost i další osoby.

mjr. Mgr. Andrea Zoulová - 10. května 2019

Odkazy do noveho okna

Preentsceen twitter Policie ČR

Preentsceen twitter Policie ČR 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem