Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pronásledování vozidla - AKTUALIZACE

Pražští policisté dnes pronásledovali ujíždějící vozidlo. Při pronásledování policisté použili služební zbraň a zastavovací pásy. 

Dnes krátce před třináctou hodinou přijal operační důstojník oznámení, že se v Evropské ulici v Praze 6 pohybuje stříbrné vozidlo, které jede vysokou rychlostí a projíždí křižovatky na červenou. Za vozidlem se ihned vydaly nejbližší policejní hlídky, kdy auto uvedeného popisu i s řidičem vypátraly v ulici Milady Horákové v Praze 7. V momentě, kdy policisté chtěli vozidlo zastavit, řidič sešlápl plyn a začal ujíždět. Během pronásledování byla použita služební zbraň. Za Letenským tunelem policisté z pohotovostní motorizované jednotky použili zastavovací pás, který ujíždějící řidič přejel a prorazil si tím pneumatiky na svém vozidle. Po několika metrech pak nezvládnul řízení a naboural do služebního auta, kde zranil jednoho z policistů. Policisté u řidiče provedli test na drogy, který byl pozitivní na látky pervitin a kokain. Dvaapadesátiletý řidič byl na místě omezen na osobní svobodě a převezen na policejní služebnu. Případem se v současné chvíli zabývají kriminalisté. 

Prosíme očité svědky, ale také účastníky silničního provozu, které tento řidič ohrozil, aby se neprodleně ozvali na linku 158. Děkujeme.

por. Mgr. Violeta Siřišťová - 19.11.2020

Aktualizace I.

Dvaapadesátiletý řidič je v současné chvíli podezřelý ze spáchání trestných činů násilí proti úřední osobě a obecné ohrožení, za což mu v případě odsouzení hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi. Po vyhodnocení biologického materiálu může být muž podezřelý  i ze spáchání trestného činu řízení pod vlivem návykové látky.

por. Mgr. Violeta Siřišťová - 20.11.2020

Odkazy do noveho okna

foto z místa

foto z místa 

Detailní náhled

foto z místa

foto z místa 

Detailní náhled

foto z místa

foto z místa 

Detailní náhled

foto z místa

foto z místa 

Detailní náhled

foto z místa

foto z místa 

Detailní náhled

foto z místa

foto z místa 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem