Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Přepadení sázkové kanceláře

Kriminalisté zadrželi muže, který s pistolí v ruce přepadl sázkovou kancelář. 

V úterý 10. ledna tohoto roku okolo osmnácté hodiny vstoupil do sázkové kanceláře na Vinohradech maskovaný pachatel a v ruce držel zbraň. S tou ohrožoval zaměstnankyni za přepážkou a chtěl po ní peníze. Žena mu v obavě o svůj život vydala několik tisíc korun a lupič z pobočky odešel.

Kriminalisté začali případ vyšetřovat a postupně nashromáždili dostatek důkazů k osobě pachatele, pro kterého si na základě předběžného příkazu k zadržení v úterý 21. března došli. Jelikož bylo podezření, že by mohl být ozbrojen, zadržení kriminalisté provedli ve spolupráci se zásahovou jednotkou.

Při následném výslechu se dvacetiletý muž k přepadení přiznal a mimo jiné uvedl, že ho spáchal kvůli tíživé finanční situaci a použil při něm maketu zbraně.

Během prošetřování policisté zjistili, že toto není jediný trestný čin, ze kterého je muž podezřelý. Podle dosavadního zjištění se totiž v průběhu února nechal zaměstnat v jedné směnárně v centru metropole a po zaškolení, když první den zůstal v práci bez dozoru, si odnesl z trezoru několik desítek tisíc korun.

Kriminalisté třetího policejního obvodu z druhého oddělení obecné kriminality s mužem zahájili trestní stíhání pro podezření ze spáchání trestných činů loupež a zpronevěra. V případě odsouzení muži hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Stíhání je vedeno vazebně.

por. Bc. Jan Daněk – 14. 4. 2017

vytisknout  e-mailem