Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Přepadení herny

Pouze dva dny trvalo kriminalistům dopadnout lupiče, který přepadl hernu se zbraní v ruce. 

Pouze dva dny trvalo kriminalistům třetího policejního obvodu, za přispění policistů z pohotovostní motorizované jednotky, aby dopadli muže, který se zbraní v ruce přepadl hernu v Letňanech a vyhrožoval, že lidi v ní postřílí.

Muž přišel do herny v sobotu 24. listopadu v podvečer, na hlavě měl kapuci, na tváři masku v podobě lidské lebky a v ruce držel samopal. Ten hned po příchodu natáhl, namířil na obsluhu a vynutil si tak vydání „kasírtašky“ s penězi. Pak se otočil na dva zákazníky, kteří byli v herně, a vyhrožoval jim, že je zastřelí, jestli budou dělat problémy. I s finanční hotovostí ve výši několika tisícikorun utekl pryč.

Přestože byl muž maskovaný, tak se kriminalistům díky poznatku od „péjáků“ podařilo lupiče ztotožnit a hned druhý den po přepadení si pro něj společně s policisty ze zásahové jednotky došli.

Pětadvacetiletý recidivista se následně k přepadení přiznal, byly u něj zajištěny věci, které použil při loupeži a ukázal i kanál, kam vyhodil uloupenou peněženku. Při výslechu také uvedl, že uloupené peníze propil a nakoupil si za ně drogy.

Kriminalisté s mužem zahájili stíhání pro trestný čin loupež a podali podnět na jeho vzetí do vazby, což bylo akceptováno. Nyní mu v případě odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

V minulosti byl již za loupeže odsouzen a ve vězení strávil pět let.

por. Bc. Jan Daněk – 1. 12. 2018

Odkazy do noveho okna

2 Peněženka v kanálu

2 Peněženka v kanálu 

Detailní náhled

3 Peněženka

3 Peněženka 

Detailní náhled

5 Zajištěné věci

5 Zajištěné věci 

Detailní náhled

6 Ztotožnění místa, kam odhodil peněženku

6 Ztotožnění místa, kam odhodil peněženk... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem