Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Požár v bytě

Policisté zasahovali při požáru bytu v Holešovicích. 

Policisté pohotovostní motorizované jednotky zasahovali v pátek 30. listopadu kolem půl třetí ráno  v Tusarově ulici v Praze 7. Důvodem byl telefonát na linku 158, ve kterém oznamovatel operátorům sdělil, že z jednoho bytu v tamním domě je cítit kouř a zpod dveří se valí voda. 

Policisté vyrazili na místo události, aby oznámení prověřili. To, že je pravdivé, zjistili ve chvíli, kdy se dostali do domu a ucítili silný zápach kouře. Okamžitě nalezli inkriminovaný byt a provedli do něj násilný vstup. Prostor uvnitř byl silně zadýmen a orientace v něm velmi složitá. Proto se hlídky navzájem střídaly a zajišťovaly, aby nedošlo k zranění. Pravděpodobnost, že se uvnitř nacházejí lidé, byla veliká, neboť u dveří bytu byla dětská postýlka. Po několika okamžicích byl  v jedné z místností nalezen muž, který ležel na zemi a nehýbal se. Společnými silami ho policisté dostali mimo zadýmený prostor a začali s resuscitací. Zatímco několik hlídek muže i za pomoci AED resuscitovaly, ostatní policisté doprohlédli byt a prováděli evakuaci sedmi osob z domu. To pro případ, že by se oheň rozšířil po domě, a aby se nenadýchali kouře.

S resuscitací následně pomáhali policistům hasiči, a to až do příjezdů záchranářů, kteří si muže převzali do své péče. Bohužel i přes veškerou snahu všech zúčastněných se muže nepodařilo zachránit.

Členové motorizované jednotky si po zásahu nechali proměřit hladinu CO2 v krvi, které byla u všech na minimální hranici, a tak si jejich stav nevyžádal hospitalizaci.

Přesná příčina požáru je předmětem šetření.

por. Mgr. Jan Rybanský - 3. prosince 2018

vytisknout  e-mailem