Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Požár haly

Včera večer vzplála hala v ulici Kolbenova v Praze 9. V tuto chvíli kriminalisté stále pracují na odhalení příčin celé události. 

Oznámení o rozsáhlém požáru haly v Kolbenově ulici v Praze 9 jsme přijali na linku tísňového volání ve dvacet hodin patnáct minut. Jelikož byl k eliminaci požáru potřebný vetší počet hasičských jednotek, vyrazil na místo i odpovídající počet policejních hlídek.

Ty zajišťovaly pro zasahující hasiče potřebný servis, který spočíval v úplné uzávěře ulice Kolbenova a nastavení objízdných tras pro odklon ostatních účastníků silničního provozu tak, aby hasiči měli zajištěn bezpečný prostor pro jejich zásah.

Ve chvíli, kdy byl požár částečně eliminován, tedy přibližně ve dvaadvacet hodin, se na místo dostavila stálá výjezdová skupina kriminalistů třetího policejního obvodu. Ti provedli částečné ohledání místa události a zároveň stanovili, že plnohodnotné doohledání proběhne dnes dopoledne.

Proto se dnes v devět hodin ráno sešli na místě události jak kriminalisté, tak i vyšetřovatel hasičů a statik. K ohledání celého prostoru využívají policisté i psa, speciálně vycvičeného na vyhledávání akcelerantů, takzvanou „ POPELKU“.

Ohledání samotné ještě stále probíhá, ale už nyní můžeme s největší pravděpodobností vyloučit, že by požár vznikl vlivem technické závady. Budova je totiž již přibližně čtrnáct dní odpojena od veškerých energií.

Proto v tuto chvíli pracují kriminalisté s pravděpodobnějšími verzemi, tedy, že požár vznikl buď vlivem něčí nedbalosti, nebo že požár někdo založil úmyslně.

por. Mgr. Tomáš Hulan 10. 11. 2018

Aktualizace k 13.45

Doohledání místa požářiště je v tuto chvíli ukončeno se závěrem, že požár byl založen úmyslně. Z toho důvodu a s ohledem na výši způsobené škody, která je odhadnuta na 20 miliónů korun, si kompletní prošetřování celé události převzali do své kompetence kriminalisté Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy. Ti událost prošetřují pro podezření z trestného činu obecné ohrožení.

por. Mgr. Tomáš Hulan 10. 11. 2018

vytisknout  e-mailem