Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

„Povedená“ dvojice

Policisté z cizinecké policie zastavili ve středu vozidlo, ve kterém nalezli několik sáčků pervitinu a předměty k výrobě drog. 

Ve středu před polednem zastavili policisté z cizinecké policie v Přemyslovské ulici v Praze 3 vozidlo Audi, o kterém věděli, že ho užívá muž, který má vyslovený zákaz řízení motorových vozidel. Při kontrole auta za volantem opravdu seděl řidič, který má vyslovené čtyři zákazy řízení a navíc byl pod vlivem drog.  Vedle něho seděla spolujezdkyně, která měla u sebe dvě igelitové tašky. Následnou prohlídkou policisté nalezli více než 5 gramů pervitinu a předměty určené na výrobu drog. Obě osoby nejsou pro policisty žádné neznámé tváře, již v minulosti se s nimi setkali právě kvůli drogové problematice.

Policisté dvojici na místě omezili na osobní svobodě a převezli na policejní služebnu. Šestatřicetiletý řidič je v současné chvíli podezřelý ze spáchání trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, výroba a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu a ohrožení pod vlivem návykové látky. Pachateli v případě odsouzení hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. Šestatřicetiletá spolujezdkyně je  podezřelá ze spáchání trestného činu výroba a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu, přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, za což ji v případě odsouzení hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 15.6.2020

vytisknout  e-mailem