Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Posprejování vlakové soupravy

Pražští policisté pátrají po totožnosti podezřelých sprejerů 

Na konci září před jedenáctou hodinou večer na stanici metra A - Petřiny posprejovaly tři dosud neznámé osoby vůz vlakové soupravy metra. Na soupravě sprejem vytvořily několik nápisů a způsobily tak škodu, kterou bude muset dopravní podnik nechat odstranit specializovanou firmou.

Policisté zajistili několik kamerových záznamů z bezpečnostních kamer, na kterých jsou sprejeři zachyceni. Ti byli zahaleni šátkem přes obličej, na hlavě měli kšiltovku a oblečeni byli v tmavém oděvu. Avšak v určitém okamžiku měli odhalené obličeje, a to na eskalátorech vedoucích z metra.

Proto žádáme veřejnost, pokud tyto osoby někdo poznává nebo ví, kde by se mohly zdržovat, ať kontaktujte místní oddělení policie Břevnov nebo linku 158. Také žádáme svědky, a to ženu sedící na lavičce na nástupišti metra Petřiny a muže na eskalátorech sjíždějícího k nástupišti metra aby se ozvali na místní oddělení policie Břevnov nebo linku 158.

Ve věci byly zahájeny úkony trestní řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci, za což podezřelým osobám v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

pprap. Lucie Drábková – 24. října 2019

Odkazy do noveho okna

souprava I

souprava I 

Detailní náhled

souprava II

souprava II 

Detailní náhled

Foto III

Foto III 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem