Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Poškození autobusu - aktualizace

Pátráme po totožnosti muže, který skleněnou lahví rozbil dveře jedoucího autobusu. 

Policisté z místního oddělení Smíchovské nádraží pátrají od středy 13. listopadu po totožnosti muže, který kolem třiadvacáté hodiny rozbil skleněnou lahví dveře jedoucího autobusu. Řidič městské linky zastavil nedlouho před incidentem na konečné stanici Smíchovské nádraží v Praze 5. Otevřel dveře  a počkal, až všichni cestující autobus opustí, aby mohl zajet do depa. Na zadních sedadlech si všiml spícího muže a šel ho vzbudit. Tomu se probuzení nelíbilo a začal řidiči vulgárně nadávat a urážet ho. Nakonec však prostor opustil a vůz mohl pokračovat v jízdě. Do cíle však nedojel. Při vyjíždění ze zastávky hodil vykázaný muž směrem k jedoucímu autobusu láhev od alkoholu, která rozbila boční prosklené dveře. Dopravnímu podniku tak způsobil škodu za dvacet tisíc korun.

Pokud máte informace, které by vedly ke ztotožnění podezřelého na záznamech nebo víte, kde by se mohl pohybovat, kontaktujte linku tísňového volání 158.

Případ je prošetřován pro podezření  ze spáchání trestných činů poškození cizí věci a výtržnictví, za což hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Touto cestou bychom rádi poděkovali svědkovi, který podezřelého bezprostředně po činu natočil na svůj mobilní telefon a poskytl záznam policistům.

por. Mgr. Jan Rybanský – 21. listopad 2019

Aktualizace: Na základě medializace celého případu jsme přijali několik oznámení, která vedla ke konkrétní osobě. Podezřelý muž se dnes po předvolání dostavil na policejní služebnu v Třinci a policisté ho tak mohli vyslechnout. Jako důvod svého jednání uvedl, že byl naštvaný z konfliktu mezi ním a řidičem, kdy po vystoupení z autobusu jednal v afektu. Svého činu lituje a je ochotný vzniklou škodu uhradit.

por. Mgr. Jan Rybanský - 28. listopadu 2019

 

vytisknout  e-mailem