Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pomozte vypátrat brutálního lupiče

Přišel do baru, zbil servírku, sebral peníze a odešel. Neznáte ho? 

Celá událost se odehrála včera v podvečer, kdy do baru v ulici U Kněžské louky přišel neznámý muž. V klidu se posadil na bar a objednal si pivo. To usrkával dlouhých dvacet minut. Při tom si stihl i vyřídit telefonát. Pak ale přišlo něco, co především servírka nečekala.

Přibližně pět minut po půl šesté přeskočil z ničeho nic zákazník barový pult. Potom okamžitě otevřel zásuvku, kde měla barmanka uloženou hotovost, a snažil se peníze si přisvojit. V tom se mu ale žena snažila zabránit. Lupič ale chtěl peníze za každou cenu a tak barmanku udeřil několikrát loktem do obličeje, čímž jí zjevně knokautoval a žena upadla na zem do dveří místnosti za barem. Hledanému tak už nic nebránilo v tom, přisvojit si hotovost ve výši téměř dvacet tisíc korun.

Byť již obohacen, nechtěl nechat zjevně nic náhodě. A tak došel do vedlejší místnosti za otřesenou ženou a v ataku pokračoval. Barmanku popadl za vlasy a smýkal s ní po místnosti do té doby, než ji zatlačil na záchod, kde ji zavřel.

Po tomto brutálním ataku se snažil hledaný z podniku odejít. V tom mu ale bránily dveře, které za normálních podmínek otvírá obsluha na dálku takzvaným bzučákem. A jelikož nebyl nikdo, kdo by násilníkovi „zabzučel“, jednoduše dveře vytrhl ze zárubní a z podniku odešel neznámo kam.

Případ prošetřují kriminalisté třetího policejního obvodu, kteří s ohledem na nebezpečnost pachatele prosí neprodleně o pomoc širokou veřejnost. Pokud kdokoli poznáváte muže zachyceného na záběrech bezpečnostních kamer, znáte jeho totožnost, místo jeho pobytu či pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 21. 7. 2017

vytisknout  e-mailem