Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pokus vloupání do domu

Dva muži se pokusili vypáčit okno u rodinného domu na Proseku a vloupat se do něj. 

Od začátku září letošního roku se policisté zabývají případem  pokusu vloupání do rodinného domu na Proseku. Okolo poledne zaslechla obyvatelka domu z jedné místnosti v přízemí divné zvuky, proto se šla podívat co se děje. U okna viděla dva muže, kteří stáli na zahradě, páčili okno a snažili se skrze něj dostat do domu. Žena na ně zakřičela a oba se dali na útěk. Následně, zavolala své dceři, co se stalo a ať rychle přijede z práce domů. Dcera na místo dorazila během pár minut, a když přicházela k domu, tak narazila na dva podezřelé muže. Zeptala se jich, co tu dělají, načež se jí dostalo odpovědi, že jsou to policisté a vyšetřují tady právě ono zmíněné vloupání. K tomu jí ukázali rychle nějakou kartičku, na které byl nápis Policie. Oba muži pak z místa rychle odešli. Až posléze žena zjistila, že se jednalo právě o ty muže, kteří se pokusili o uvedené vloupání.

Kriminalistům se při prošetřování podařilo získat kamerové záznamy a nyní znají podobu podezřelých. Jestliže je na záběrech poznáváte, kontaktujte linku 158. Případ je kvalifikovaný jako krádež, poškození cizí věci a porušování domovní svobody, za což hrozí v případě odsouzení až tříletý trest odnětí svobody. Škoda na poškozeném okně byla vyčíslena na třicet tisíc korun.

Závěrem nutno zmínit, že se v oblasti Proseku a Libně v poslední době vyskytlo dalších šest podobných případů. Tedy v tuto chvíli nemůžeme vyloučit, že se jedná o sérii, kterou by mohli mít na svědomí ti samí pachatelé.

por. Bc. Jan Daněk – 12. 11. 2016

vytisknout  e-mailem