Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Podvodník za mřížemi

Kriminalisté 7.oddělení Obvodního ředitelství policie Praha II zahájili ve středu 4. ledna 2012 trestní stíhání 29letého muže z Prahy. 

Ten podle detektivů v období od srpna do prosince loňského roku páchal spolu s dalšími dosud nezjištěnými spolupachateli na území hlavního města Prahy a ve Středních Čechách trestnou činnost převážně majetkového charakteru. Dopouštěl se nejen krádeží ale i podvodů, kdy např. pod záminkou prodeje televizoru vylákal důvěřivých lidí finanční hotovost. Dále se pod falešnou identitou ubytovával v penzionech a hotelích, odkud si posléze odnášel elektroniku, kterou později zpeněžil. Do některých provozoven se přitom vracel opakovaně, aby po vytipování oběti okradl recepční přímo o finanční hotovost.
 
Při páchání trestné činnosti muž hojně využíval osobní motorová vozidla, ačkoliv má již několikrát vysloven zákaz řízení motorových vozidel s platností do května 2013. S nákupem pohonných hmot si rovněž nedělal žádné starosti, opakovaně odjížděl od BČS bez zaplacení.
 
Kriminalisté v průběhu vyšetřování s podivem zjistili, že 29letý muž neměl slitování ani s nejbližšími. Mezi poškozenými tak figurují i někteří jeho známí či známí rodinných příslušníků. V září loňského roku například jednoho z nich ohrožoval nožem přímo na ulici Smíchova a v listopadu loňského roku si naprosto bez skrupulí přivlastnil osobní motorové vozidlo svého známého, které později zpeněžil.
 
Obvodní státní zástupce koncem loňského roku na základě předložených důkazů vydal předběžný souhlas se zadržením 29letého muže, podezřelého z téměř dvaceti skutků se škodou ve výši přesahující 200 tisíc korun.
 
K zadržení a následnému obvinění podezřelého hned z několika trestných činů došlo jen o několik dní později. Muž je obviněn z trestných činů nebezpečné vyhrožování, krádež, podvod, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a porušování domovní svobody. Vyšetřovatel podal podnět k návrhu na uvalení vazby.
V případě odsouzení hrozní pachateli trest odnětí svobody ve výši až tří let.
 
mjr. Bc. Andrea Zoulová – 6.1.2012

vytisknout  e-mailem