Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Podvodník si přišel na statisíce

Přišel do směnárny jako běžný turista, odcházel jako hledaný podvodník. Pomůžete ho najít? 

Policisté z Bartolomějské pátrají po zatím neznámém muži, který pracovnici směnárny připravil o několik stovek tisíc korun.

Událost se odehrála osmého března v jedné ze směnáren v ulici Na Příkopě v Praze 1. Do té přišel přibližně v půl čtvrté odpoledne muž asijského vzhledu, který požadoval vyměnit americké dolary na české koruny.

Při této směně vytvořil zmatek, během kterého nepozorovaně odebral část dolarových bankovek, aniž by to paní za přepážkou zpozorovala. Proto mu následně vydala české bankovky v takové výši, jako by disponovala celým dolarovým obnosem. Tím se, aniž by to věděla, připravila o částku převyšující dvě stě tisíc korun. Takto „obohacen“ pak hledaný ze směnárny doslova utekl.

Hned dva aspekt celé situace vypovídají o tom, že dotyčný velice dobře věděl, co dělá. Jednou z těchto indicií je zmiňovaný útěk po provedené směně. Druhou pak to, že během výměny hledaný neustále papírovým kapesníkem otírá vše, čeho se dotkl. Tedy jak zákaznický pult, tak i hranu otvoru v ochranném skle.

Událost policisté prošetřují pro podezření z trestného činu podvod, za který hledanému hrozí trest odnětí svobody až na pět let. Nicméně, jak je již shora uvedeno, dotyčného se zatím ztotožnit, vypátrat a zadržet nepodařilo.

Proto se nyní obracíme s prosbou o pomoc na širokou veřejnost. Pokud muže zachyceného na záběrech bezpečnostních kamer poznáváte, znáte jeho totožnost, případně místo jeho pobytu či pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 4. 4. 2019

Odkazy do noveho okna

1 hledaný - celek postava

1 hledaný - celek postava 

Detailní náhled

2 hledaný - detail obličeje

2 hledaný - detail obličeje 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem