Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Podvod a úvěrový podvod

Kriminalisté krajského ředitelství pátrají v souvislosti s prověřováním trestných činů podvod a úvěrový podvod po neznámém muži, který při páchání této trestné činnosti vystupuje pod falešnou identitou. 

Neznámý muž vyhotovil na přelomu let 2018 a 2019 několik smluv, na jejichž základě, co by samozvaný majitel jednoho pozemku na Opavsku a druhého na Ostravsku, bez vědomí a svolení  oprávněného majitele, oba pozemky prodal třetí straně, čímž se obohatil o několik milionů korun. Kriminalisté prověřováním případů zjistili, že při prodeji navíc vystupoval s  falešnou identitou a padělaným dokladem totožnosti. Obdobně postupoval i v dalších protiprávních případech. Pod falešnou identitou a s padělanými doklady totožnosti uzavřel on-line několik finančních úvěrů, čímž poškozené společnosti způsobil škodu přesahující milion tři statisíc korun. Podezřelý vystupuje pod smyšlenými jmény a padělanými doklady na jména Daniel Burian, Julius Adamczyk, či Karel Benda. Ačkoli jsou jména v dokladech jiná, průkazová fotografie je stále stejná.

Podezřelý má štíhlou přibližně 185 cm vysokou postavu, dlouhé šedé vlasy upravené do culíku v délce po lopatky, strniště a modré oči. Na prsteníčku levé ruky nosí masivní snubní prsten s kamínky. Mluví česky s pravděpodobně polským dialektem. Při chůzi napadá na levou nohu.

Kriminalistům se do současné doby nepodařilo dotyčného nalézt ani ztotožnit, proto se touto cestou obracejí na širokou veřejnost s žádostí o pomoc. Pokud ho na přiložené fotografii poznáváte nebo máte informace, které by vedly k jeho vypátrání, kontaktujte linku tísňového volání 158.

Za uvedené skutky hrozí v případě dopadení a odsouzení vzhledem k výši spáchané škody, až desetiletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Jan Rybanský - 15. září 2020

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem