Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Podvedl seniorku

Policisté pátrají po muži, který vylákal od seniorky nemalou finanční hotovost. 

Kriminalisté ze sedmého oddělení třetího policejního obvodu od čtvrtka 24. září pátrají po neznámém muži, který je podezřelý ze spáchání trestného činu podvod. Tento muž koncem září zatelefonoval na pevnou linku poškozené, které se představil jménem jejího zetě. Uvedl, že má možnost výhodně koupit vozidlo a požádal ji o finanční půjčku ve výši sto tisíc korun. Během dalších telefonátů se pak dohodli na osobní schůzce u poškozené doma, kde mu peníze předá. Ještě ten samý den došlo k osobnímu setkání, kdy seniorka v domnění, že se před domem nachází její zeť, sešla před dům již s obálkou, ve které měla přichystané peníze. Tam se však nacházel jí neznámý muž. Ten, aniž by se představil, dal seniorce k uchu mobilní telefon, na jehož konci se ozval zeť poškozené, který uvedl, že tomuto muži smí peníze předat. Žena tak učinila a muži předala obálku s finanční hotovostí v celkové výši přes padesát tisíc korun. To však zřejmě podvodníkovi nestačilo a poškozené opět pod identitou zetě telefonoval, zdali by nezašla do banky a nevybrala mu zbylý finanční obnos. Ta poté, co se dozvěděla, že jí v bance další peníze nepůjčí, telefonovala svému zeti, který ji uvedl, že po ní žádné peníze nechtěl. Seniorka si tak uvědomila, že se stala obětí podvodu.

Neznámý muž je podezřelý ze spáchání trestného činu podvod, za což mu v případě dopadení a odsouzení hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

Policisté se tímto obrací na širokou veřejnost s prosbou o pomoc. Zdali někdo tohoto muže na kamerových záběrech pozná, ať se obrátí na tísňovou linku 158.

prap. Bc. Adéla Macková - 07.11.2015

Odkazy do noveho okna

Podezřelý 1

Podezřelý 1 

Detailní náhled

Podezřelý 2

Podezřelý 2 

Detailní náhled

Podezřelý 3

Podezřelý 3 

Detailní náhled

Podezřelý 4

Podezřelý 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem