Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Podezřelý z loupeže

Muže podezřelého z loupežného přepadení včera dopoledne zadržely hlídky spolu s kriminalisty po jeho marném pokusu o útěk. 

Policisté čtvrtého policejního obvodu pracují od pátku 14. srpna na objasnění případu loupežného přepadení, které spáchal neznámý muž kolem dvacáté hodiny na Chodově v Praze 4. V rámci prověřování tohoto činu kriminalisté v průběhu několika dnů nashromáždili řadu poznatků, jejichž vyhodnocením se jim podařilo ztotožnit osobu z tohoto činu podezřelou. Dále také zjistili adresu mužova pobytu i registrační značku osobního vozu, kterým se v ulicích metropole pohybuje. Zadržení, které bylo naplánováno na čtvrtek 27. srpna , pak neponechali nic náhodě a k zákroku si přizvali kolegy z pohotovostní motorizované jednotky. Společnými silami pak muže, který se jim pokusil ujet, a následně prchnout zadrželi za pomoci donucovacích prostředků.

Zadržený, který není policistům neznámý  a za různou trestnou činnost již byl v minulosti několikrát zadržen, následně skončil v policejní cele. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu loupež. Pokud bude odsouzen, hrozí mu až desetiletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Jan Rybanský - 31. srpna 2020

vytisknout  e-mailem