Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Platil cizí kartou - aktualizace

Pražští policisté pátrají po neznámém muži, který použil k několika nákupům kradené platební karty. Je tento muž zároveň i zlodějem těchto karet? 

Policisté z místního oddělení Prosek od prosince loňského roku pátrají po pachateli trestného činu krádež a neoprávněné padělání a pozměnění platebního prostředku. Neznámý pachatel okradl poškozenou kolem deváté hodiny večer a to při jízdě městskou hromadnou dopravou. Pachatel využil zvýšeného počtu osob v autobuse a ukradl poškozené z batohu, který měla na zádech, peněženku. V té měla doklady, dvě platební karty a finanční hotovost.

Následující den byly odcizené platební karty ještě před jejich blokací několikrát použity neznámým mužem v různých prodejnách s tabákovým zbožím. Těmito nákupy vznikla poškozené škoda téměř 2 tisíce korun. Tohoto muže při jednom z nákupu zachytily bezpečnostní kamery. Hledaný muž je ve věku 20 – 30 let, světlé pleti, štíhlé postavy. Oblečen byl do šedo-modré bundy, světlé zelené mikiny a na hlavě měl zimní čepici se šňůrkami po stranách.

Provedené úkony do současné doby nevedly k vypátrání pachatele, ani k objasnění případu, proto se policisté nyní po vyčerpání všech možností obrací na širokou veřejnost s prosbou o pomoc. Tímto žádáme kohokoli, kdo na záběrech pozná podezřelého, aby se policistům ozval na bezplatnou tísňovou linku 158.

Za pomoc a spolupráci předem děkujeme.

nprap. Eva Řádková – 11. 1. 2017

Aktualizace – Díky medializaci případu policisté obdrželi poznatek k totožnosti konkrétní osoby. Muž se následně dostavil  k podání vysvětlení a k neoprávněným platbám cizí kartou se přiznal. Uvedl, že ho k tomuto jednání vedla tíživá finanční situace.

S mužem policisté zahájili trestní stíhání pro trestný čin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. V minulých dnech byl v souvislosti s tímto případem podán návrh na obžalobu.

Tímto děkujme všem, kteří věnovali pátrací relaci pozornost a přispěli tak k objasnění případu.

por. Bc. Jan Daněk – 15. 3. 2017

vytisknout  e-mailem