Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pátrání po řidiči vozidla

Jedenáctiletou dívku na přechodu pro chodce srazilo vozidlo. Jeho řidič ale nezastavil po něm pátrají. 

 

Pražští policisté se od 3. října zabývají dopravní nehodou, která se stala zhruba patnáct minut před čtrnáctou hodinou na Vinohradské ulici ve směru k ulici Italská. Ve chvíli, kdy jedenáctiletá dívka přecházela po přechodu pro chodce, projíždělo okolo vozidlo, které jí podle všeho narazilo do školní tašky, kterou nesla na zádech. V důsledku toho byla dívka odmrštěna na zem, přičemž utrpěla poranění. Řidič vozidla na místě nezastavil a ve své jízdě nadále pokračoval.

 

Dívka k předmětnému vozidlu policistům řekla, že se jednalo o velké terénní auto bílé barvy. Policisté proto v této souvislosti provedli důkladné šetření, mimo jiné i prostřednictvím městského kamerového systému. Jediné vozidlo, které v inkriminovanou dobu projíždělo Vinohradskou ulicí a zároveň odpovídalo popisu, je vozidlo tovární značky Volvo, pravděpodobně typ XC90, které má na zadním okně v levém horním rohu bílou samolepku. Registrační značka bohužel není z důvodu špatné kvality záznamu čitelná.

 

Policisté by s řidičem tohoto vozidla potřebovali hovořit, neboť by výrazně mohl pomoci k objasnění dopravní nehody. V této souvislosti se proto kolegové obrací na širokou veřejnost s prosbou o pomoc. Jakékoli informace k vozidlu na záznamech, či jeho řidiči, přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158. Stejně tak by přivítali informace od dalších osob, které byly svědky této dopravní nehody.

Za pomoc a spolupráci předem děkujeme.

 

por. Mgr. Iveta Martínková – 11. 10. 2016

  

vytisknout  e-mailem