Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pátráme po útočníkovi-AKTUALIZACE

Pražští kriminalisté pátrají po útočníkovi, který v sobotu v pražské Libni zaútočil nožem na muže v tramvaji. 

V souvislosti se sobotním napadením v tramvaji v Českomoravské ulici v Praze 9 pátrají pražští kriminalisté třetího policejního obvodu po útočníkovi, který patnáct minut po jednadvacáté hodině zaútočil bez předchozího varování nožem na sedmačtyřicetiletého muže. Ten se útoku ubránil, nicméně byl zraněný a skončil v nemocnici. Útočník po incidentu z tramvaje utekl. V rámci vyšetřování případu kriminalisté zajistili kamerové záznamy, na kterých je zachycený podezřelý. Pokud muže na přiložených záběrech poznáváte, nebo víte, kde by se mohl zdržovat, ozvěte se na linku 158. Rozhodně se ho nesnažte zadržet, protože muže být ozbrojený a nebezpečný.

Celý případ kriminalisté v současné chvíli prověřují pro podezření z trestných činů těžkého ublížení na zdraví a poškození cizí věci, za což pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Violeta Siřišťová - 11.2.2020

Aktualizace: Na základě vyhodnocení zajištěných stop na místě činu a operativním vyšetřováním kriminalisté zjistili totožnost muže, který je podezřelý z útoku v tramvaji a vyhlásili ho do celostátního pátrání.  Toho následně ve středu vypátrali policisté z obvodního oddělení Rokycany.

Jednadvacetiletý cizinec je v současné chvíli obviněný z trestných činů těžké ublížení na zdraví, výtržnictví a poškození cizí věci, za což mu v případě odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Kriminalisté také podali podnět k vypracování návrhu na jeho vzetí do vazby. Obviněný odmítl vypovídat.

Rádi bychom poděkovali široké veřejnosti za poznatky, které vedly právě k tomuto muži.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 28.2.2020

Odkazy do noveho okna

místo činu

místo činu 

Detailní náhled

místo činu

místo činu 

Detailní náhled

místo činu

místo činu 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem