Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Padly varovné výstřely

Policisté ze čtvrtého policejního obvodu pronásledovali vozidlo, které řídil muž s platným zákazem řízení. 

Policisté z místního oddělení Strašnice si v pátek večer na Černokostelecké ulici v Praze 10 povšimli vozidla Škoda, které nemělo technickou kontrolu, proto se ho rozhodli zastavit. Když policisté vystoupili a vydali se směrem k zastavenému vozidlu, řidič sešlápl plyn a začal ujíždět po Černokostelecké ulici. Kolegové ihned nastoupili zpět do služebního vozidla a začali ho pronásledovat.  Několikakilometrová honička skončila až v Sazečské ulici, kde řidič zastavil a dal se na útěk. Policisté muže dál pronásledovali a použili i dva varovné výstřely. Na ně však podezřelý nereagoval a dále před nimi utíkal. Po několika metrech policisté muže dostihli a za použití donucovacích prostředků ho zadrželi.

Po dopadení se pětadvacetiletý muž odmítnul podrobit jak testu na drogy, tak na alkohol. Dále policisté zjistili, že má vysloven zákaz řízení motorových vozidel.

Zadržený muž skončil na policejní stanici, kde si vyslechl podezření z trestného činu maření úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 10.2.2020

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem