Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Ozvěte se nám, prosím.

Kriminalisté v souvislosti s včerejším pronásledování řidiče v Praze prosí veřejnost o pomoc. 

V průběhu včerejšího dopoledne policisté z pohotovostní motorizované jednotky pronásledovali řidiče osobního motorového vozidla značky WV Passat, který na výzvu k zastavení nereagoval a začal ujíždět. Řidič před policisty ujížděl po celou dobu velmi vysokou rychlostí. Na Jižní spojce jel místy až sto osmdesáti kilometrovou rychlostí a při předjíždění ohrožoval svou nebezpečnou jízdou ostatní účastníky silničního provozu. Nakonec řidič v ulici Budějovická vyjel na chodník, kde narazil do sloupu veřejného osvětlení a z místa se snažil utéct. V tom mu zabránili policisté, kteří jej svým vozidlem zablokovali a následně při pokusu o útěk zadrželi.

V této souvislosti bychom rádi požádali, aby se nám ozvali všichni řidiči, kteří byli nebezpečnou jízdou ujíždějícího vozidla ohrožení, či jim byla způsobena nějaká škoda (na vozidle, na majetku). Dále prosíme řidiče, kteří disponují jakýmkoliv kamerovým záznamem ze svého vozidla, na kterém je jízda tohoto řidiče zachycena, aby se nám taktéž ozvali. Všechny tyto informace jsou velmi důležité při prokazování jeho protiprávního jednání a dalšího trestního stíhání. Informace můžete oznámit prostřednictvím tísňové linky 158 nebo po dohodě na telefoním čísle 603 190 560.

Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu obecné ohrožení a maření výkonu úředního rozhodnutí.  V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody v délce až osmi let. Devětatřicetiletý zadržený muž má za sebou pestrou trestní minulost. Řidič byl již v minulosti odsouzen k několika letům trestu odnětí svobody a před pouhými pár měsíci  propuštěn z výkonu trestu na svobodu. V současné chvíli má platný zákaz řízení na několik let.

kpt. Eva Kropáčová
10.4.2024

vytisknout  e-mailem