Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Okradené seniorky

Kriminalisté pátrají po totožnosti muže a ženy podezřelých ze dvou případů krádeže na seniorech. Poznáte je? 

Pražští kriminalisté pracují na objasnění dvou případů krádeže, které se staly 21. března v průběhu dne. V prvém případě podezřelý muž se ženou nabídli pomoc s taškou seniorce (ročník 1932) v Praze 7, když šla na nákup. Poškozená odmítla, nicméně podezřelým se nějak podařilo vzít z tašky klíče od bytu, a zatímco v klidu nakupovala, dvojice z jejího bytu měla odcizit šperky za sto tisíc korun. Druhý případ se odehrál o několik hodin později na Praze 5. Seniorka (ročník 1938) otevřela dveře do domu podezřelé, která se dožadovala vstupu do jejího bytu, neboť jí mělo na balkon spadnout prádlo. Bohužel si seniorka neuzavřela dveře do bytu, a během jejich komunikace do něj vnikl komplic a stejně jako v prvém případě si z bytu odnesl šperky za sto tisíc korun.  V obou případech se podezřelá se seniorkami domlouvala prostřednictvím mobilního telefonu, kdy do překladače dávala věty v angličtině následně přeložené do češtiny.

Pokud podezřelé znáte, kontaktujte linku 158.

Kriminalisté prověřováním obou případů zjistili, že by se mohlo jednat o cizince, kteří na naše území přebývají po hotelích několik dní a poté odcestují jinam. Obracíme se tak i na zaměstnance těchto provozoven, aby kontaktovali linku 158, pokud se u nich tyto osoby ubytují nebo opět bydlí.

Případ je prověřován pro podezření ze spáchání trestného činu krádež a porušování domovní svobody, za což v případě dopadení a odsouzení hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Jan Rybanský – 18. duben 2023

KRPA.nabor@pcr.cz.pngKRPA.nabor@pcr.cz.png

Odkazy do noveho okna

foto (1)

foto (1) 

Detailní náhled

foto (3)

foto (3) 

Detailní náhled

foto (4)

foto (4) 

Detailní náhled

foto (5)

foto (5) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem