Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Objasněná loupež

Policisté dopadli podezřelého z loupeže během několika hodin. 

Kriminalistům třetího policejního obvodu z druhého oddělení, kteří se mimo jiné zabývají objasňováním násilné trestné činnosti, se ve spolupráci s policisty z pohotovostní motorizované jednotky podařilo během necelých šesti hodin dopadnout muže podezřelého z loupeže.

K přepadení došlo v pondělí 13. 2. 2017 po osmnácté hodině v jednom z bytů v Praze 9 na Lehovci. Podezřelý muž tam přišel na návštěvu za svou sedmasedmdesátiletou známou, na kterou v obývacím pokoji po chvilce zaútočil a z peněženky jí vzal několik tisíc korun. Na odchodu z místa činu se agresora snažil zadržet soused poškozené, který zaslechl její volání o pomoc. To se mu však nepodařilo a útočníkovi se podařilo utéct.

Případem se začali zabývat kriminalisté, kteří zjistili místo jeho aktuálního výskytu v bytě na Českobrodské ulici. Tam ho také krátce po půlnoci zadrželi policisté pohotovostní motorizované jednotky. V bytě byla také zajištěna uloupená hotovost a sedmapadesátiletý muž se k trestnému činu při následném výslechu doznal.

Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu loupež, za což v případě odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.   

por. Bc. Jan Daněk – 14. 2. 2017

vytisknout  e-mailem