Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Nepozornost se nevyplácí

Muži využili roztržitosti poškozeného a z vozidla mu odcizili věci za bezmála čtyři sta tisíc korun. 

Policisté z místního oddělení Smíchov se od 27. září zabývají případem krádeže věcí z vozidla zaparkovaného u obchodního centra ve Štefánikově ulici. Právě tam poškozený zaparkoval krátce před sedmnáctou hodinou odpoledne. Při odchodu ale uvnitř zavazadlového prostoru zapomněl klíčky, zavřel dveře a od auta odešel. Vozidlo je však konstruované tak, že se v takovém případě po několika minutách zadní dveře samovolně otevřou, což se také stalo. Této situace využili dva neznámí muži, kteří procházeli okolo. Ti z otevřeného zavazadlového prostoru odcizili kufr s elektronikou a finanční hotovostí v celkové hodnotě bezmála čtyři sta tisíc korun.

Policisté v rámci prošetřování případu zajistili kamerové záznamy, na kterých jsou zachyceni dva podezřelí muži. Policisté se proto nyní obrací na širokou veřejnost s prosbou o pomoc. Jakékoli informace k podezřelé dvojici přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158.

Za trestný čin krádež mužům v případě vypátrání a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na pět let, a to s ohledem na výši způsobené škody.

Za pomoc a spolupráci předem děkujeme.

por. Mgr. Iveta Martínková 30. 11. 2016

Odkazy do noveho okna

Podezřelí muži 2

Podezřelí muži 2 

Detailní náhled

Podezřelí muži

Podezřelí muži 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem