Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Nepovedená loupež

Kriminalisté hledají muže, který přepadl hotel. 

Od středy 28. října 2016 pracují kriminalisté třetího policejního obvodu na případu loupeže, která se stala hodinu po půlnoci. Zatím neznámý pachatel přišel na recepci jednoho hotelu v Praze 8, na recepční vytáhl zbraň a natáhl závěr. Přitom se mu v nábojové komoře vzpříčil náboj a nějakou dobu se zbraní neohrabaně manipuloval. Zároveň po recepční požadoval vydání peněz slovy „děngy davaj“, a to za užití ruského přízvuku. Žena mu peníze odmítla dát, proto lupič požadavek zopakoval, s tím, že jestli to neudělá, tak ji zabije. Ani tak mu přepadená peníze nedala a pachatel po chvilce odešel s nepořízenou.

Popis muže: výška přibližně 190 cm, věk kolem 30 let, štíhlá statná postava,  světlé až oranžové obočí, modré oči a světlé vlasy, které byly lehce do zrzava. Oblečený byl do černé bundy se znakem na levém rukávu, šedých kalhot, na hlavě měl černou pletenou čepici, šálu přes obličej a na nohou pravděpodobně vojenské boty takzvané kanady. Muž mluvil po celou dobu přepadení rusky, ale podle poškozené to bylo pravděpodobně předstírané.

Celý případ si převzali kriminalisté a pátrají po pachateli, který je podezřelý z trestného činu loupež. V případě dopadení a odsouzení za tento trestný čin hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Přepadení zachytila kamera a i přesto, že byl muž maskovaný, kriminalisté doufají, že ho někdo pozná. Při přepadení nebyl nikdo zraněn a nevznikla žádná škoda. Jestliže má někdo jakoukoliv informaci k případu, volejte linku 158.

por. Bc. Jan Daněk – 13. 11. 2016

vytisknout  e-mailem