Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Nepoučitelný řidič

Hned dvakrát za jednu noc zastavili a kontrolovali policisté ze Smíchova téhož řidiče. Ten měl v obou případech pozitivní test na drogy. 

Celá situace se odehrála v noci na jednadvacátého března.

Poprvé zastavili policisté dodávku a jejího řidiče nedlouho po půl jedné ráno na Radlické ulici. Poté následovala standardní silniční kontrola. Při té musel kontrolovaný předložit doklady předepsané pro provoz motorového vozidla a také se podrobit zkouškám na přítomnost alkoholu a drog.

Prvně jmenovaný test měl výsledek negativní, avšak test na drogy prokázal přítomnost met amphetaminu. Proto policisté řidiče předvedli na policejní služebnu a následně i k lékařskému vyšetření. Výsledky lékařské prohlídky pak potvrdily původní zjištění, tedy řidičovo ovlivnění návykovou látkou.

Na základě zjištěného zadrželi policisté kontrolovanému řidičské oprávnění a zakázali mu další jízdu. Třicetiletý muž se dušoval, že za volant v žádném případě nesedne. Opak byl ale pravdou.

Přibližně o čtyři hodiny později spatřili policisté, opět na Radlické ulici, jim povědomou dodávku, se kterou kdosi pelášil směrem do centra. Z toho důvodu není překvapení, že se muži zákona zajímali o to, kdo sedí za volantem. Nabízela se totiž varianta, že si ovlivněný řidič sehnal náhradníka, který mu vůz pouze převáží.

Ihned po zastavení policisté zjistili, že jejich domněnky o náhradníkovi byly poměrně bláhové. Za volantem totiž seděl tentýž třicetiletý muž. Ten si navíc ani neuvědomil, že před ním stojí ti samí policisté jako před čtyřmi hodinami, a začal je, stejně jako při první kontrole, přesvědčovat, že nepil žádný alkohol a neužil žádné drogy.

K jeho smůle ale i tentokrát policisté vyndali test na drogy, který byl, stejně jako v prvním případě, pozitivní na pervitin. A tak následovalo stejné kolečko jako napoprvé. Převoz na služebnu a k lékaři.

Třicetiletý muž je nyní stíhán pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

por. Mgr. Tomáš Hulan 27. 3. 2017

vytisknout  e-mailem