Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Napadení v metru - aktualizace

Policisté pátrají po skupině mladíků, která napadla pracovníky bezpečnostní agentury. 

Policisté třetího policejního obvodu pátrají po skupině mladíků, kteří ve čtvrtek 7. ledna okolo 21 hodiny napadli ve vestibulu metra Letňany zaměstnance bezpečnostní agentury. Tomuto napadení předcházelo napomenutí jednoho z mladíků, aby přestal močit do odpadkového koše na nástupišti. Ten však místo toho na člena ochranky zaútočil údery pěstí do obličeje. Do šarvátky se pak zapojil i další člen ochranky a dva muži, kteří před tím přijeli s agresorem metrem a evidentně patřili k sobě. Celému napadení přihlížel i mladý pár, který se s mladíky pravděpodobně také znal, protože po napadení všichni společně odjeli autobusem číslo 195 směrem Čakovice.

Policisté celý případ prošetřují pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví, za což v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. V případě, že někoho ze skupiny mladíků, kteří se zapojili do napadení, poznáváte, kontaktujte linku 158. Policisté by ocenili i svědectví mladého páru, který byl napadení přítomen a agresory pravděpodobně znal.

por. Bc. Jan Daněk – 23. 1. 2016

Aktualizace: Díky medializaci případu se policistům z místního oddělení přišli přihlásit účastníci celého napadení a nyní tedy již známe totožnost podezřelých. Jedná se o mladíky ve věku od 17 do 19 let. Policisté nyní budou dál pracovat na objasnění případu.

Tímto děkujeme všem těm, kteří se případu věnovali a záběry zveřejnili.

por. Bc. Jan Daněk – 2. 2. 2016

vytisknout  e-mailem