Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Napadení seniorky - AKTUALIZACE

Kriminalisté hledají muže, který pěstmi zaútočil na devadesátiletou ženu. 

Aktualizace - 15. 1. 2021

Na základě dalšího šetření kriminalisté rozšířili právní kvalifikaci o další trestný čin ublížení na zdraví. Do současné chvíle se nepřihlásil žádný ze svědků události. Z tohoto důvodu znovu žádáme veřejnost, pokud jste tento incident viděli, kontaktujte prosím linku 158. Děkujeme. 

nprap. Richard Hrdina

Aktualizace - 14.1.2021

Pražští policisté dnes krátce po deváté hodině ráno omezili na osobní svobodě v Praze 5 podezřelého muže, který odpovídá popisu hledaného útočníka z napadení seniorky v metru. Na linku 158 zavolal všímavý revizor Dopravního podniku, který ho díky medializaci poznal.  Tímto děkujeme všem občanům za pomoc při pátrání po hledaném muži a také děkujeme všem médiím za zveřejnění této pátrací relace.

V souvislosti s tímto případem žádáme očité svědky, kteří tento incident viděli, aby se ozvali na linku 158. Děkujeme.

nprap. Richard Hrdina

Incident se odehrál ve středu odpoledne 6. ledna v soupravě metra ve stanici Prosek. Devadesátiletá seniorka, která špatně vidí a pohybuje se o holi, si chtěla v metru sednout na sedadlo. Na něm ale ležel muž a celé ho zabíral. Proto ho požádala, jestli by si mohl normálně sednout a udělat jí místo. Muž ale vstal a začal ji bít rukama do obličeje. Napadené na pomoc přiskočili cestující a útočník ze soupravy vystoupil. Jeden z cestujících ho pak svedl na zem a chtěl ho zadržet do příjezdu policie. To by se mu zřejmě i podařilo, protože ho držel na zemi a evidentně měl nad ním převahu. Jenže v soupravě nechal položený batoh s doklady, o který nechtěl přijít a když hrozilo, že by souprava odjela, tak ho pustil a zpátky do ní nastoupil. Útočník tak zůstal na nástupišti, kde jeho tvář zachytila kamera, když čekal na další soupravu.

Poškozená následně skončila v péči záchranářů kvůli zranění v obličeji. Také jí útokem byly poškozeny brýle, čímž vznikla škoda přes tři tisíce korun.

Případ je prověřovaný pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví, za což hrozí až dva roky vězení.

Jestli někdo muže na záběrech poznává, ať se ozve na linku 158. Prosíme, ať se ozvou i svědci incidentu. Někteří si událost natáčeli na telefon, což by prověřování případu mohlo pomoci.

kpt. Jan Daněk – 13. 1. 2021

vytisknout  e-mailem