Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Napadení policistů

Během uplynulého víkendu došlo v metropoli hned ke dvěma útokům na policisty. 

V pátek krátce po 19.hodině řešila policejní hlídka na Karlově náměstí v Praze 2 spor dvou mužů v souvislosti s prodejem mobilního telefonu. Oba aktéři, jevící známky podnapilosti,  i přes přítomnost policistů v potyčce pokračovali, přičemž chvílemi ohrožovali i ostatní účastníky silničního provozu a bez rozmyslu vstupovali do jízdní dráhy projíždějícím vozidlům. Na výzvy policistů muži nereagovali, jejich agresivita vzrůstala až do té míry, že dvaapadesátiletý hrubián fyzicky zaútočil na zakročujícího policistu. Útočníka muži zákona s použitím donucovacích prostředků zpacifikovali a převezli na protialkoholní záchytnou stanici. Po zotavení jej čeká rozhovor s kriminalisty pro podezření z trestného činu násilí proti úřední osobě.   
 
Obětí druhého víkendového napadení byla mladá policistka. V sobotu krátce před půlnocí spolu s kolegy asistovala na rohu ulic Spálená a Národní v Praze 1 u podnapilé mladé ženy. Ta svými projevy pohoršovala kolemjdoucí a rušila noční klid. Při komunikaci s policejní hlídkou 22letá žena náhle zaútočila na policistku pěstí a úderem do obličeje jí způsobila zranění v podobě zlomeného zubu. Stejně jako v předchozím případě skončila útočnice po vystřízlivění na policejní služebně. Vyšetřovatel zahájil úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu násilí proti úřední osobě.
 
Každé osobě, která se svým jednáním dopustí naplnění skutkové podstaty trestného činu násilí proti úřední osobě, hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na čtyři léta.
 
mjr. Bc. Andrea Zoulová – 15. října 2012

vytisknout  e-mailem