Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Nakupoval za pět prstů

Zda chtěl hledaný takto pořídit dárek pod stromeček, nebo jen být vlastníkem moderního mobilu, je zatím nezodpovězenou otázkou. 

Od konce října prošetřují policisté z místního oddělení Zličín případ krádeže. Toho se dopustil zatím neznámý muž v jedné z prodejen nákupního centra na Zličíně.

Jak je ze záběrů bezpečnostní kamery patrné, hledaný přišel do provozovny jako běžný zákazník. Nejprve si prohlížel nabízené mobilní telefony, přičemž přecházel z jedné strany obchodu na druhou.

Nakonec ho zaujal jeden konkrétní telefon v hodnotě bezmála sedmnáct tisíc korun. U toho se zjevně zdržel o poznání delší dobu, než u ostatních. Na první pohled to vypadalo, že si aparát prohlíží do posledního detailu. Avšak po odchodu zákazníka obsluha zjistila, že tento zájem byl pouze předstíraný.

Nenechavec totiž s telefonem nemanipuloval proto, aby si ho prohlédl, nýbrž proto, aby ho zbavil bezpečnostních prvků. Jakmile se mu to podařilo, mobil schoval do kapsy a z prodejny kvapem odešel. A aby se na jeho eskamotérský kousek nepřišlo, nebo alespoň ne hned, nahradil ukradený telefon nefunkční atrapou.

Policistům prošetřujícím tento případ se přes veškerou jejich snahu nepodařilo dotyčného do této doby ani ztotožnit a ani vypátrat.

Proto se nyní obracíme s prosbou o pomoc na širokou veřejnost. Pokud muže na záběrech bezpečnostních kamer poznáváte, znáte jeho totožnost, místo jeho pobytu nebo pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 28. 11. 2017

Odkazy do noveho okna

1 hledaný 1

1 hledaný 1 

Detailní náhled

2 hledaný

2 hledaný 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem