Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Mimořádné pátrání

Pomozte prosím najít jedenáctiletého chlapce. 

Od dnešního odpoledne pátrají pražští kriminalisté po nezletilém chlapci. Ten utekl při cestě ze školy, nedlouho před patnáctou hodinou, své babičce do právě stanicující tramvaje číslo 17, kterou následně odjel do centra metropole.

Okamžitým prošetřováním pátrači čtvrtého policejního obvodu zjistili zatím poslední výskyt pohřešovaného. Ten byl zaznamenána v patnáct hodin a patnáct minut ve stanici metra Karlovo náměstí. Odtud chlapec odjel směr Zličín.

Pohřešovaný podobným způsobem utekl v minulosti již sedmkrát. S ohledem na diagnostikovaný aspergerův syndrom má chlapec zálibu cestovat v jakýchkoli hromadných dopravních prostředcích. Proto byl při svých předchozích útěcích následně vypátrán na různých místech republiky, v jednom případě dokonce v Německu.

V tuto chvíli se kriminalisté důvodně domnívají, že by pohřešovaný mohl být ve vlaku směřujícím do Plzně. Na základě toho také detektivové provedli na této trase příslušná opatření, která ale zatím nemají konkrétní výsledek. Zároveň také nemůžeme vyloučit, že chlapec mohl kdekoli přestoupit a tedy v tuto chvíli cestovat jiným směrem.

Z toho důvodu nyní prosíme o pomoc při pátrání širokou veřejnost. Pokud chlapce kdekoliv potkáte, nesnažte se ho prosím, s ohledem na jeho nemoc, zadržet sami, ale informujte prostřednictvím linky tísňového volání 158 policisty.

Za pomoc při pátrání předem děkujeme.

por. Mgr. Tomáš Hulan 8. 3. 2017

Doplnění 9. 3. 2017

Pátrání po pohřešovaném tímto odvoláváme, neboť byl chlapec včera ve večerních hodinách vypátrán v jedné obci na Kolínsku.

Z tohoto místa děkujeme všem, kteří nám při pátrání pomohli.

por. Mgr. tomáš Hulan 9. 3. 2017

vytisknout  e-mailem