Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Loupežné přepadení v centru Prahy

Kriminalisté pátrají po totožnosti podezřelých, pomůžete nám je identifikovat? 

V listopadu roku 2019 v ulici Na Příkopě v Praze došlo ke spáchání zvlášť závažného zločinu. K muži, který šel touto ulicí, přistoupila neznámá osoba a nastříkala mu pepřový sprej do očí. V momentě, kdy se na zemi svíjel bolestí, mu odcizila z kapsy peněženku a z místa utekla. Okradený a oslepený muž dlouho volal o pomoc, než mu jí zavolali kolemjdoucí lidé. Záchranná služba muže převezla k ošetření do nemocnice. 

Provedeným šetřením vyšlo najevo, že se jednalo o osobu muže, který se pak pokusil pomocí odcizené platební karty vybrat finanční hotovost z bankomatu v Lazarské ulici, ale bezúspěšně. Následně se přesunul do fastfoodu do stanice metra Muzeum, kde si objednal občerstvení a  touto kartou zaplatil. Nakonec se ještě pokoušel platit útratu na benzinové čerpací stanici na D8 a v obchodním centru v obci Maršov, což mu také nevyšlo. 

Kriminalisté během prověřování zajistili několik kamerových záznamů a po jejich vyhodnocení vyšlo najevo, že se na tomto činu podílela skupinka mužů.

Pokud na přiložených záběrech muže poznáváte, nebo víte, kde by se mohli zdržovat, kontaktujte linku 158.

Ve věci policisté zahájili trestní řízení pro podezření ze spáchání trestného činu loupež, za což mužům v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na deset let. V případě, že by se prokázalo, že se jedná o organizovanou skupinu, hrozí jim až dvanáct let vězení.

nprap. Lucie Drábková - 11. března 2020

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem