Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Loupež ve večerce

Kriminalisté hledají dva pachatele, kteří zaútočili na prodavačku ve večerce basebalovou pálkou a nožem. 

Kriminalisté třetího policejního obvodu pracují na objasnění případu loupeže, která se stala v pátek  3. února 2017 v Křivoklátské ulici v Praze 9 okolo 21 hodiny. Do večerky tam vstoupili dva zatím neznámí pachatelé a surově zaútočili na ženu, která stála za pokladnou. Jeden z útočníků ji začal tlouct basebalovou pálkou do hlavy a snažil se ji odstavit od pokladny, ke které se sápal. Na to zareagoval manžel přepadené, který byl také v obchodě, vzal do ruky skleněnou lahev a udeřil útočníka do obličeje. V ten okamžik se do přepadení zapojil i druhý pachatel, který držel v ruce nůž, a došlo ke rvačce. Celé přepadení trvalo jen několik okamžiků a poté co pachatelé zjistili, že narazili na nečekaný odpor, utekli pryč s nepořízenou směrem k Tupolevově ulici.

Při přepadení došlo ke zranění obou přepadených, kteří museli následně vyhledat lékařské ošetření.

Popis pachatelů: muž, který útočil basebalovou pálkou, byl ve věku okolo 35 let, 180 cm vysoké silnější postavy a měl světlou pleť. Druhý pachatel, který měl v ruce nůž, byl ve věku okolo 30 let s výškou asi 170 cm. Měl malý obličej a černé oči. Na sobě měl tmavou bundu a čepici. Podle toho jak držel nůž, se jednalo o leváka. Ani jeden z pachatelů nebyl maskován a při přepadení mluvili zřejmě rusky, nebo jiným východním jazykem.

Vzhledem k aktivní obraně poškozených je velmi pravděpodobné, že oba z pachatelů jsou viditelně zranění. Jeden z nich by mohl mít v obličeji hematomy nebo zlomeniny obličejových kostí. Druhý by mohl mít zlomené nebo vykloubené prsty na ruce. Jestliže znáte někoho uvedeného popisu, který je takto zraněný kontaktujte linku 158.

V souvislosti s tímto případem se podařilo zajistit fotografie dvou mužů, kteří se v době přepadení pohybovali v blízkosti večerky. Kriminalisté by se s nimi potřebovali spojit, aby je mohli vyslechnout. Jestliže některého z nich poznáváte, také volejte linku 158.

Případ je prošetřovaný pro podezření ze spáchání trestného činu loupež, za což v případě dopadení a odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

por. Bc. Jan Daněk – 19. 2. 2017

vytisknout  e-mailem