Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Loupež na ulici - aktualizace

Kriminalisté hledají pachatele loupeže. Pomůžete jim? 

Kriminalisté třetího policejního obvodu pracují na objasnění případu loupeže, která se stala ve čtvrtek 9. března 2017 v ranních hodinách u zastávky městské hromadné dopravy Pod Dálnicí v ulici Michelská v Praze 4. Zatím neznámý pachatel přistoupil k poškozenému, který šel po ulici, povalil ho na zem a z kapsy mu odcizil peněženku s doklady a platební kartou. Výše škody byla vyčíslena na téměř 4 tisíce korun.

Podezřelého zachytilo hned několik kamer a to jak před loupeží, tak i po ní. Jedná se o muže snědé pleti, ve věku kolem 45 let, který je vysoký 160 až 170 cm, má silnější postavu a oblečen byl do černé bundy se světlým pruhem a černých kalhot.

Policisté v této souvislosti pátrají i po muži, kterého den po loupeži zachytila kamera při platbě uloupenou platební kartou v tabáku na Hlavním nádraží.

Jestliže některého z mužů poznáváte, kontaktujte linku 158.

Za trestný čin loupež hrozí v případě dopadení a odsouzení trest odnětí svobody až na deset let.

por. Bc. Jan Daněk – 20. 3. 2017

Aktualizace – Během včerejšího odpoledne si policista prvního policejního obvodu z oddělení hlídkové služby všiml na Václavském náměstí muže, který byl v souvislosti s tímto případem hledaný. Muže proto zadržel a následně na oddělení předal kriminalistům čtvrtého policejního obvodu. Těm se pak zadržený muž u následného výslechu k trestné činnosti doznal. Podezřelý poté skončil v policejní cele a dnes s ním budou prováděny úkony trestního řízení.  

Zadržený je dvaačtyřicetiletý recidivista, který byl začátkem března propuštěn z výkonu testu odnětí svobody za majetkovou trestnou činnost. 

Muž, který použil při placení v tabáku uloupenou platební kartu, se v průběhu včerejšího dne sám přihlásil na policejním oddělení poté, co se viděl v médiích.

Tímto děkujeme všem, kteří věnovali pátrací relaci pozornost a přispěli tak k objasnění případu. 

por. Bc. Jan Daněk – 21. 3. 2017

vytisknout  e-mailem