Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krádeže v obchodních domech

Bleskové krádeže notebooku a peněženky - s platební kartou a dokonce i s PIN kódem. 

Na prvním případu krádeže pracují policisté z místního oddělení v Horních Počernicích. Tam přišla 12. října nahlásit sedmatřicetiletá žena krádež peněženky z obchodního centra na Chlumecké ulici, kterou ji během nákupu odcizil neznámý muž z kabelky. Žena přišla o pět set korun, dvě platební karty a doklady. Nicméně druhý den prostřednictvím internetového bankovnictví navíc zjistila, že z jedné z platebních karet se uskutečnil výběr pěti tisíc korun v bankomatu ve vestibulu stanice metra Černý Most.
 
Policistům se podařilo zjistit, že jen pár minut po krádeži se celkem třináctkrát snažil neznámý muž středního věku o výběr hotovosti z bankomatu, s největší pravděpodobností však měla okradená žena PIN kód ke kartě v peněžence a přišla tak o pět tisíc korun. Policisté mají k dispozici i kamerové záznamy, které zachycují podezřelého muže při výběru z bankomatu. Jedná se o hladce oholeného muže tmavé pleti, který byl oblečený do tmavých kalhot, tmavé mikiny s dlouhým rukávem, modrého trika s bílým lemem kolem krku a na hlavě měl tmavou kšiltovou čepici. Společně s ním se v prostorách bankomatu pohyboval i další muž, který nahlížel přes okno na podezřelého muže. Policisté přijmou jakékoli informace k hledanému muži na bezplatné tísňové lince 158. V případě dopadení mu za trestný čin krádeže hrozí až dvouleté vězení.
 
Druhý případ vyšetřují policisté z místního oddělení v Letňanech, kde v jednom z obchodů s elektronikou v nákupním centru na Veselské ulici odcizil neznámý muž notebook. Krádež notebooku, který byl opatřený mechanickým zámkem a elektronickým zabezpečovacím zařízením, zjistil provozní manažer prodejny 15. listopadu. Když pak prohlédl kamerové záznamy, spatřil na nich předešlého dne kolem poledne muže, který neznámým způsobem překonal zabezpečení notebooku, počítač v hodnotě bezmála třicet tisíc korun si vložil pod bundu a z prodejny odešel.
 
Informace k tomuto muži, podezřelého ze spáchání trestného činu krádeže, přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 27. 11. 2013
Odkazy do noveho okna

Podezřelý muž

Podezřelý muž 

Detailní náhled

Podezřelý muž

Podezřelý muž 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem